Credit Management & Onderzoek

CREDIT MANAGEMENT & DEBITEURENONDERZOEK

Creditmanagement is een onderdeel van een financiële administratie en is in veel gevallen bekend als de afdeling debiteurenadministratie van een bedrijf. De term creditmanagement is overgewaaid uit de U.S.A., waar creditmanagement al jaren als een belangrijk onderdeel van een bedrijf wordt gezien. De belangrijkste facetten van creditmanagement zijn het tijdig innen van uitstaande facturen, het beoordelen van debiteurenrisico’s, bepalen van kredietwaardigheid en het onderhouden van klantcontacten (financieel). Creditmanagement gaat veel verder dan alleen het collecteren van uitstaande vorderingen en heeft als doel verantwoord om te gaan met kredietrisico’s en een acceptabele of lage betalingstermijn te realiseren om uiteindelijk het werkkapitaal te optimaliseren bij een zo hoog mogelijke omzet.

 

Maranta Debt Collectors is gespecialiseerd in debiteurenbewaking voor de bloemen, planten- en bollensector. De gespecialiseerde kennis van internationaal zaken doen in deze sector maakt dat Maranta Debt Collectors een onmisbare schakel voor de moderne exporteur is. Samen met de exporteur stelt Maranta Debt Collectors een beleid op dat in lijn is met het marketing- en verkoopbeleid, dit in samenhang met het doel en de gestelde strategie van de onderneming. Dit beleid dient zodanig te worden uitgewerkt dat er duidelijke procedures worden gehandhaafd als er een nieuwe klant wordt benaderd. Een procedure kan bestaan uit bijvoorbeeld het opvragen van de gegevens bij Agro-Check.nl of kredietverzekeraars. Ook het leverancierskrediet moet worden onderbouwd door kredietverzekering, bankgaranties en/of heldere informatie over de debiteur. Afhankelijk van uw wensen (her)structureert Maranta Debt Collectors uw financieel administratieve organisatie, waarbij we uw financiële management adviseren en het veranderingsproces begeleiden.

 

  • Het terugdringen van het debiteurensaldo.
  • Het wegwerken van achterstanden.
  • Het opschonen van debiteurenadministraties.
  • Het oplossen van oninbare vorderingen.
  • Het opzetten van nieuwe procedures en processen inzake het debiteurenbeheer.

 

 

Debiteurenonderzoek

 

 

Voorkomen is beter dan genezen! Onder dit motto helpen wij vele klanten met een gedegen debiteurenonderzoek voordat er zaken gedaan worden. Het is de grote valkuil van veel enthousiaste ondernemers die te veel hun focus hebben op omzet. Maar omzet is pas echt gemaakt wanneer die ook betaald wordt! Wat ons betreft is dit de allerbelangrijkste activiteit! We helpen u liever met het vinden van een goede, betalende afnemer, dan achteraf de schade te moeten oplossen. Deze activiteiten zijn ondergebracht in Agro-Check.

Maranta Debt Collectors is een vertrouwde naam in de sierteelt. Onze missie voor iedere divisie is degelijkheid en accuratesse. Maranta heeft ruime ervaring in adviesopdrachten, met name in de AGF en Sierteelt sector.

Contact

 

Address

P.O. Box 208, 3640AE Mijdrecht

The Netherlands

 

E-mail

info@maranta-debtcollect.nl

 

Telefoon

+31 (0)6 - 55 53 76 00

 

KvK-nr 30143147 te Utrecht

Copyright 2017 Maranta Debt Collectors